NeVoBo Recreatievolleybal

Ongeveer een kwart van de leden van de Nederlandse Volleybal Bond speelt recreatief volleybal.

Recreantencompetities kunnen verschillende (competitie) vormen hebben. Zo zijn er competities met uit- en thuiswedstrijden en competities die gespeeld worden in één sporthal. Ook de opzet van de wedstrijden verschilt: je kunt spelen in een laddercompetitie met een vaste speelavond, in toernooivorm op een vaste speelavond of in een poule op een zaterdag of zondag. Het grote voordeel is dat je als recreant zelf kunt kiezen welke (competitie) vorm voor jou het meest geschikt is. Daar naast mogen in de diverse regio’s de recreantenteams ook meedoen met de Regio bekercompetitie.

Het is een misvatting dat recreantievolleybal van een laag niveau is. Binnen het recreatievolleybal kan iedereen op zijn eigen niveau terecht. Als je recreatief wilt gaan volleyballen, heb je verschillende mogelijkheden. Check bij de vereniging in jouw buurt of zij die mogelijkheid bieden. Hier is een goede link.

Er zijn 4 Regio’s. Regio Zuid, West, Oost en Noord. Alleen in de Regio Noord wordt geen recreatievolleybal aangeboden.

Aan het begin van het seizoen organiseert de NeVoBo het Nationale Recreanten Kampioenschap NRK. De teams worden afgevaardigd door de vier Regio’s. Kijk hier voor meer over het Nationale Recreanten Kampioenschap NRK.

Aanmelding recreanten toernooien competitie speelgebied Utrecht seizoen 2018 – 2019.

Aanmelding recreanten toernooien competitie speelgebied Utrecht seizoen 2018 – 2019. Aanmeldingsformulier teams en zaalruimte speelgebied Utrecht regio West Nevobo. Voor de recreanten toernooien competitie van het speelgebied Utrecht voor het seizoen 2018-2019 kan men zich weer aanmelden. De kosten voor…
Lees meer