VaSaTa Recreatievolleybal

Print Friendly, PDF & Email
VaSaTa Recreatievolleybal al meer dan 40 jaar sportief en gezellig recreatievolleybal!!!

Met maximaal 128 teams, +/- 900 sporters verspreid onder drie niveaus en drie verschillende poules (dames, heren, mix), is het “VASATA-toernooi” één van de grootste volleybal toernooien in Oost-Nederland.

Speel je, of wil je recreatief volleybal spelen, kom dan eens een keertje kijken, op een van de vrijdagavonden. Of schrijf je alvast in voor het nieuwe seizoen.

VaSaTa Recreatievolleybal

klik hier voor de website van Vasata

Hierbij wat informatie over het ontstaan van VASATA recreatie volleybal. De VASATA is ruim 40 jaar geleden (seizoen 1971 / 1972 ) ontstaan uit de behoefte voor recreatie volleybal rond de volleybal vereniging Spirit Actief, de hr. Henk van Dalfsen is hier destijds mee begonnen.

in die tijd stond VASATA dan ook voor Vrijdag Avond Spirit Actief Toernooi Avonden.
Na een bepaalde tijd bleek dat de recreatie volleybal niet optimaal paste binnen de structuur van Spirit Actief, en is Henk van Dalfsen op z’n eentje als vrijwilliger hier (onafhankelijk) mee door gegaan. In 1997 is de Henk er na 25 jaar mee gestopt, en hebben een groepje vrijwilligers de organisatie van hem overgenomen, deze hebben per 1 september 2000 de Stichting Recreatie Volleybal VASATA opgericht om een officiële status te verkrijgen en om een verantwoorde rechtspositie voor de vrijwilligers te waarborgen.

De eerste 10 jaar mag worden gezien als de pionier jaren, totdat zo’n 20 jaar geleden de gemeente Enschede begon met het stimuleren van recreatie sport via het buurt en wijk werk, wat met zich mee bracht dat er op diverse plaatsen groepjes ontstonden die op een ongebonden wijze wat sport gingen beoefenen. Al snel zochten, zij die regelmatig volleybal speelden, naar een mogelijkheid om ook wat onder elkaar te kunnen spelen, met zelf samengestelde teams voor een zelf te bepalen periode b.v. voor een seizoen.
Mede hierdoor groeide de VASATA met max. 128 teams uit tot èèn van de grootste recreatie volleybal toernooien van Oost-Nederland waarbij dan over de 1000 spelers en vrijwilligers betrokken waren.
Door de jaren heen wist Henk steeds weer de teams aan zicht te binden, enerzijds door de wekelijkse bijzondere poule prijs, n.l. een halve krentenbrood ( hierdoor werd de Vasata ook wel eens het krentenbrood toernooi genoemd) anderzijds door een doordacht concept waardoor alle teams in 5 ronden, alle tegenstanders binnen hun poule even vaak tegenkomen, waarbij het moeten fluiten en het moeten tellen zo eerlijk mogelijk wordt verdeeld, dit alles eindigend in een finale avond waarin gestreden wordt om de wisselbekers.
Dit concept staat nog steeds borg voor een sportief en gezellig volleybal toernooi. Klik hier voor de website www.vasata.nl