geschiedenis NRK 1996-2018

Print Friendly, PDF & Email
Geschiedenis NRK 1996-2018 22 jaar Nationale Recreanten Volleybal Kampioenschap NRK.

Wanneer dit soort Nationale Recreanten Kampioenschap voor het eerst werd gehouden is bij mij niet bekend. Wel weet ik dat wij, recreanten volleyballers heren van Vives, hieraan als eerste in 1990 aan meededen als kampioen van de DSR Utrecht 1990. De naam was toen Nationale Veteranen Kampioenschap en werd georganiseerd in Zutphen. De Vives heren eindigden hier op de 3e plaats.

geschiedenis NRK 1996-2016 heren Vives recreatiekampioen 1990

heren Vives kampioen 1990 Ron Veldhuizen, Anton Tins, Hans van Breukelen, Joop Tersteeg, Menno Bausch, Hans van Luit, Peter van Zijl

1996 1e Nationale Recreanten Volleybal Kampioenschap NRK 1996

Vanaf het begin werd dit NRK in Zutphen gespeeld onder de naam van Nationale Veteranen Kampioenschap. De laatste paar jaar liep ook hier het aantal teams terug. Ook het mee laten spelen van competitie teams, als opvulling, viel bij de recreanten niet in goede aarde.

Op 21 september 1996 organiseert de DSR Utrecht voor de eerste keer het Nationale Recreanten Kampioenschap (NRK). Een voorwoord werd geschreven door de toenmalige voorzitter van de Nevobo de heer Herman van Zwieten die onder meer verklaarde dat het voor de Nevobo van groot belang is dat er meer geïnvesteerd moest worden in het recreatieve volleybal. Hij wenste de organisatoren en de deelnemers in Utrecht een geslaagde dag toe.

 

Er moest gezocht worden naar een centrale locatie. De keuze viel op het sportcomplex de Uithof op het Universiteitscentrum van Utrecht. 11 mixed-, 12 dames- en 11 herenteams deden hieraan mee. De eerste NRK kampioenen nieuwe stijl waren: mixed SV Lunetten 1 uit Utrecht, dames Longa ’57 uit Lichtenvoorde, heren VV Mariaberg uit Maastricht. De DSR Utrecht heeft dit NRK totaal 4 keer georganiseerd, daarna werd het overgenomen door het Districtskantoor.

Op 11 oktober 1997 werd het 2e NRK georganiseerd. Hieraan deden 13 dames teams, 15 heren teams en 11 mixed teams mee. Over het jaar 1998 is bij mij helaas niets meer bekend.

Op 25 september 1999 werd het 4e NRK georganiseerd door de RSRB van de regio Mid-West speelgebied Utrecht. Hieraan deden een record aantal recreanten teams aan mee. Met liefst 21 dames teams, 17 heren teams en 20 mixed teams was dit het grootste NRK tot nu toe. Totaal 58 teams streden voor de felbegeerde nationale titel. Dit was het eerste NRK welke na de nieuwe landelijke indeling naar regio’s in plaats van de Districten gespeeld werd. Tevens werden het organiseren van landelijke toernooien vanaf 2000 overgenomen door het hoofdkantoor van de Nevobo, dus ook de organisatie van dit NRK.

SV Bourgondië 3 Mixed kampioen NRK 2015

SV Bourgondië 3 Mixed kampioen NRK 2015

In de jaren hierna is het NRK georganiseerd door het hoofdkantoor van de Nevobo. De opzet en de locatie is hetzelfde gebleven alleen het aantal teams loopt wel iets terug. Tijdens het laatste (20e) NRK op 5 september 2015 deden 8 dames teams, 9 heren teams en 11 mixed teams aan mee.

In september 2016 wordt dan het Nationale Recreanten Kampioenschap voor de 21e keer georganiseerd.

Voor de complete uitslagen over deze 21 jaar, voor zover deze bij mij bekend zijn, kunnen jullie hier vinden. Klopt er iets niet of jullie kunnen mij de ontbrekende gegevens verstrekken laat het mij dan weten via het contactformulier of een mailtje naar info@recreatievolleybal.nl

 

Haanderik.nl voor aanvulling van Uw postzegelverzameling en gebruikte CD, DVD en BluRay
sponsor van recreatievolleybal.nl