L.V.C. Liefhebberij Volleybal Competitie

Print Friendly, PDF & Email
L.V.C. Liefhebberij Volleybal Competitie
L.V.C. Liefhebberij Volleybal Competitie
klik hier voor de website van LVC

In 1969 begon Ton de Waal met het opzetten van een trainingsgroep dames en heren die wel het volleybal wilden leren maar niet direct wilden deelnemen aan de NeVoBo-competitie. De meeste leden van deze trainingsgroep waren vrienden en vriendinnen van spelers en speelsters die wel al deelnamen aan de NeVoBo-competitie. Na een jaar trainen werd er al eens een vriendschappelijke wedstrijd gespeeld tegen een team dat ook op een soortgelijke basis bezig was.

In 1971 vond in Weert de fusie plaats tussen de verenigingen Figters’57 en VSW en daaruit ontstond VC Weert. Bij de fusiebesprekingen kwam ook ter sprake de groep ”Liefhebbers” van Fighters’57 en toen bleek dat ook aan de kant van VSW soortgelijke interesses bestonden. Bij de contacten die Ton de Waal inmiddels had met andere verenigingen in de omgeving van Weert, bleek zoveel belangstelling te bestaan,  dat hij een kleine competitie kon opzetten tussen 2 teams van VC Weert, één team van Stramproy en één team van Molenbeersel in België.

Dit was het begin van de eerste LIEFHEBBERIJVOLLEYBAL – competitie. Vijf jaren later, toen deze competitie al meerdere teams en klassen had,kwam Jan Snellen hem meehelpen met de organisatie van deze competitie. Samen  heeft dit tweetal tot op de dag van vandaag deze competitie georganiseerd. Met in de hoogtijdagen een deelname van wel 90 teams, waarbij in de beginjaren ook nog een gemengde klasse dames en heren onderdeel van de competitie uitmaakte. Vanaf het begin van de competitie tot nu, komt ongeveer 60% van de deelnemende teams uit Nederland en 40% uit België. De verhouding herenteams t.o.v. damesteams is 2 tot 1.

Voor meer informatie en deelname aan deze competitie zie de website www.liefhebberijvolleybalvcw.nl