Nationale Recreanten Kampioenschap NRK

Print Friendly, PDF & Email

Nationale Recreanten Kampioenschap NRK

logo recreatie west
logo recreatie noord
logo recreatie Zuid
logo recreatie oost

Voor het eerst organiseert de Nevobo het Nationaal Recreanten Kampioenschap (NRK) aan het einde van het seizoen in plaats van aan het begin van het nieuwe seizoen. Het reglement voor dit NRK is hier als pdf te downloaden. Deelname aan dit NRK kan uitsluitend via de regio’s van de Nevobo. Er zijn geen kosten aan verbonden. Elke Regio mag 4 dames-, 4 heren- en 4 mixedteams voor dit NRK aanmelden. Naast deze reguliere teams mogen ook de kampioenen van het afgelopen jaar hun titel verdedigen.

Het NRK 2019 zal plaats vinden op zaterdag 13 juli van 10:30-16:00 uur in het sportcentrum Olympos de Uithof te Utrecht.

De poule indeling en het wedstrijdprogramma van het NRK 2019  

opzet NRK

  • Er wordt in toernooi vorm en op tijd gespeeld.
  • Bij aanmelding (v.a. 8.30 u) ontvangen de teams het wedstrijdprogramma.
  • Na de voorrondes worden er ’s middags kruisfinales gespeeld tussen de nrs. 1 en 2, hierna worden de finales gespeeld.
  • U kunt uw team aanmelden (min. 30 min. voor aanvang van de 1e wedstrijd) bij de wedstrijdleiding en hier de spelerskaarten inleveren.
  • Teams, eindigend vanaf de 3e plek spelen nog een plaatsingswedstrijd tegen het gelijk geëindigde teams van de andere poule.
  • De finales worden in de beige hal gespeeld, de prijsuitreiking vindt aansluitend aan de finale in de zaal plaats.
  • Voor zover mogelijk worden de wedstrijden door Nevobo scheidsrechters begeleid
  • Info: bob.dixon@nevobo.nl
NRK
plattegrond de Uithof sportcomplex Olympos

Routebeschrijving

Sportcentrum Olympos
Uppsalalaan 3
3584 CT UTRECHT
Tel: (030) 253 4471
Fax: (030) 252 2722
E-mail: info@olympos.nl

Wanneer dit NRK voor het eerst werd gehouden is bij mij niet bekend. Wel weet ik dat wij, recreanten volleyballers heren van Vives, hieraan als eerste in 1990 aan meededen als kampioen van de DSR Utrecht 1990. Dit Nationale Veteranen Kampioenschap werd georganiseerd in Zutphen. De Vives heren eindigden op de 3e plaats.

heren Vives recreatiekampioen 1990
heren Vives kampioen DSR Utrecht 1990 (staand) Ron Veldhuizen, Anton Tins, Hans van Breukelen, (zittend) Joop Tersteeg, Menno Bausch, Hans van Luit, Peter van Zijl 3e bij het Nationale Veteranen Kampioenschap 1990

Op 21 september 1996 organiseert de DSR Utrecht voor de eerste keer het Nationale Recreanten Kampioenschap (NRK). Vanaf het begin werd dit NRK in Zutphen gespeeld onder de naam van Nationale Veteranen Kampioenschap. De laatste paar jaar liep ook hier het aantal teams terug. Ook het mee laten spelen van competitie teams, als opvulling, viel bij de recreanten niet in goede aarde. Er moest gezocht worden naar een centrale locatie. De keuze viel op het sportcomplex de Uithof op het Universiteitscentrum van Utrecht. 11 mixed-, 12 dames- en 11 herenteams deden hieraan mee. De eerste NRK kampioenen nieuwe stijl waren: mixed SV Lunetten 1 uit Utrecht, dames Longa ’57 uit Lichtenvoorde, heren VV Mariaberg uit Maastricht. De DSR Utrecht heeft dit NRK totaal 4 keer georganiseerd, daarna werd het overgenomen door het Districtskantoor.

Haanderik.nl voor aanvulling van Uw postzegelverzameling en gebruikte CD, DVD en BluRay
sponsor van recreatievolleybal.nl