speelgebied Utrecht

Print Friendly, PDF & Email

In het speelgebied Utrecht wordt in toernooivorm gespeeld. De wedstrijden worden altijd op een zaterdag gespeeld in verschillende sporthallen rondom de stad Utrecht.

Er worden 6 toernooien per seizoen voor elk team georganiseerd. Op elk toernooi speelt men 4 wedstrijden op tijd. De kampioenen van de A poules worden afgevaardigd naar het NRK. Per poule zullen minimaal 3 teams promoveren en-of degraderen afhankelijk van de grootte van de poule. Gestreefd wordt naar een poule van 13 teams. Hierdoor speelt men, verdeelt over de 6 toernooien, twee keer tegen elkaar. Gespeeld wordt altijd op een zaterdag in een sporthal in en rondom Utrecht. De kosten per seizoen zijn 175 euro per team.
Om mee te kunnen spelen met de recreanten toernooien competitie speelgebied Utrecht moet men in het bezit zijn van een geldige spelerskaart afgegeven door de Nevobo. Meestal kan men via de volleybalvereniging waar men speelt aan een spelerskaart komen. Men kan zich ook als individueel lid aanmelden bij de Nevobo via deze link

Aanpassing programma seizoen 20202021

6 oktober 2020
Na de laatste persconferentie zijn de corona maatregelen weer aangescherpt. Door de aangescherpte regels én het sluiten van de sportkantines is het onmogelijk om genoeg mensen te kunnen plaatsen in de zalen.
Helaas hebben we daarom besloten dat  alle toernooien tot 1 januari 2021 geannuleerd worden. Over deze periode wordt uiteraard ook geen inschrijfgeld gefactureerd.
Voor de zaalhuur tot 1 januari 2021 betekent dat ook wij deze teruggeven aan de vereniging(en) waar dit mogelijk is. Graag ontvangen wij hiervan een bevestiging door een reply op deze mail.
Op de achtergrond houden we de ontwikkelingen nauwgezet in de gaten en zodra er weer zicht komt tot het spelen van een deel van de competitie (vanaf januari 2021), dan melden we ons direct.

We vertrouwen op jullie begrip en vragen jullie deze berichtgeving binnen de verenigingen te verspreiden.

Hartelijk dank alvast.
Met vriendelijke groet, Recreatievolleybal Speelgebied Utrecht
Jolanda Balk, David Veenendaal, Thomas Boer

Door de corona-maatregelen hebben verenigingen en zaalbeheerders zich teruggetrokken of hebben bedenkingen. Recreatievolleybal heeft dit naast elkaar gelegd en we zijn tot de conclusie gekomen dat het uitvoeren van de recreatievolleybalcompetitie zoals we die nu hebben staan, onmogelijk is. Uiteraard staat veiligheid voor iedereen voorop en de corona maatregelen in een zaal bepaalt dan ook de beschikbare capaciteit.

Er is daarom besloten om de recreatievolleybalcompetitie voor dit jaar anders te gaan inrichten. We zullen de planning opnieuw moeten gaan maken die dan plaats vindt op basis van inschrijving. Dit betekent concreet voor nu dat de wedstrijddagen van 26 september, 3, 10 en 17 oktober zullen vervallen. Voor de rest van het seizoen zullen we een nieuwe indeling maken op basis van zaalcapaciteit waarbij teams zich in kunnen schrijven via de Nevobo website. Mochten er teams zijn die wel hebben ingeschreven, maar waar geen plek voor is, dan krijgen zij een plek op de volgende wedstrijddag. Zijn er minder teams dan maken we een indeling op basis van de aangemelde teams. De voorinschrijving zal zo’n twee weken voor de desbetreffende wedstrijddag zijn, zodat we flexibiliteit houden. Dit jaar zal dus een jaar worden waarin het speelplezier voorop staat en niet het resultaat. Aan het eind van het jaar zullen we de balans opmaken.

De hele organisatie van dit zal ook de nodige inspanning en tijd nodig hebben, dus we kunnen nu nog geen concrete antwoorden geven hierover, maar we trachten dit zo snel mogelijk rond te krijgen. We hopen vanaf 31 oktober weer in te kunnen plannen. De tot nu geplande wedstrijden zullen dus binnenkort ook uit de app verdwijnen.

In deze coronatijd hopen we op deze manier toch een veilige en sportieve competitie te kunnen spelen. Graag dit bericht delen binnen de teams zodat iedereen op de hoogte is.
Namens het Wedstrijdsecretariaat Recreatievolleybal

Jolanda Balk David Veenendaal Thomas Boer

Nevobo programma’s

Hieronder een overzicht van de poules met de link naar de website van de NeVoBo voor de speeldata, speelplaatsen en de standen. (let op: op de Nevobo site is nog GEEN rekening gehouden met de nieuwe situatie)

recreanten UtrechtDames poule A
recreanten UtrechtDames poule B
recreanten UtrechtDames poule C
recreanten UtrechtDames poule D
recreanten UtrechtHeren poule A
recreanten UtrechtHeren poule B
recreanten UtrechtHeren poule C
recreanten UtrechtMixed poule A
recreanten UtrechtMixed poule B
recreanten UtrechtMixed poule C
recreanten UtrechtMixed poule Dstand Mixed D

Domeinnaam recreatievolleybal.nl is te koop. Heeft U interesse neem contact met mij op via info@haanderik.nl

Haanderik.nl voor aanvulling van Uw postzegelverzameling en gebruikte CD, DVD en BluRay
sponsor van recreatievolleybal.nl