Recreatievolleybal regio Oost

Print Friendly, PDF & Email
logo recreatie oost

Recreatievolleybal regio Oost Recreantencompetities en toernooien

Naast de reguliere competitie zijn er 7 recreantencompetities in de regio Oost waar jaarlijks zo’n 3500 volleyballers (375 teams) aan deelnemen. Wanneer leden niet meer in de reguliere competitie kunnen spelen doordat de werk- of gezinssituatie wijzigt, is een recreantencompetitie een goed alternatief. De onderstaande competities worden in regio Oost georganiseerd door een groot aantal vrijwilligers met ondersteuning van het regiokantoor.

Meer informatie? Op zoek naar meer informatie over één van de recreantencompetities? Als vereniging een team inschrijven of als speler/speelster op zoek een leuk team om mee te gaan volleyballen? Neem dan contact op met het regiokantoor.

Recreanten competitie Twente

In het speelgebied Oost worden 2 recreanten competities georganiseerd.
Recreanten competitie Twente bestaat uit ongeveer 105 teams die verdeeld zijn over heren-, dames- en mixed poules. Deze poules zijn op sterkte ingedeeld en teams kunnen jaarlijks promoveren en degraderen. De wedstrijden worden gespeeld in ca. 5 sporthallen en de teams spelen 2 wedstrijden op een avond. De competitie wordt gepland door een vrijwilliger en op het regiokantoor in ISS gezet. De nummers 1 van de hoogste poules gaan naar het NRK.

Recreanten competitie Achterhoek

Recreantencompetitie Achterhoek heeft 3 rayons. Alle rayons spelen in een laddervorm in poules van 4 teams. Na iedere ronde gaat het beste team een poule hoger en het minste team een poule lager. De teams in de hoogste poule (poule A) halen punten. De wedstrijden worden gespeeld in centrale sporthallen. De planning wordt gemaakt door een vrijwilliger en aangeleverd aan het Regiokantoor. De competitie staat NIET in ISS.

  • In het rayon Terborg spelen ongeveer 56 teams verdeeld over dames- en herenpoules.
  • in het rayon Groenlo spelen ongeveer 112 teams verdeeld over dames-, heren- en mixed poules.
  • in het rayon Zevenaar spelen ongeveer 65 teams verdeeld over dames-, heren- en mixed poules.

In elk speelgebied en in elke categorie spelen de twee teams met de meeste punten van de poule A een toernooi waarbij het beste team naar het NRK gaat.

Speelgebied Nieuw Gelre

In het speelgebied Nieuw Gelre worden 3 recreantencompetities georganiseerd.

Recreantencompetitie Apeldoorn bestaat uit 13 mixed teams en wordt er in een laddercompetitie gespeeld. Alle wedstrijden worden gespeeld in een centrale hal in Apeldoorn. De competitie wordt gepland door een vrijwilliger en staat NIET in ISS. De nummers 1 en 2 gaan naar een kwalificatietoernooi in speelgebied Nieuw Gelre.

Recreantencompetitie IJsselstreek

Recreantencompetitie IJsselstreek bestaat uit ca. 100 teams verdeeld over dames-, heren- en mixedpoules. Deze zijn op sterkte ingedeeld. De teams spelen uit- en thuiswedstrijden.. De nummers 1 en 2 van de sterkste poules van elke categorie mogen, als ze dat willen, naar het kwalificatietoernooi in speelgebied Nieuw Gelre. De competitie wordt gepland door een vrijwilliger en door het Regiokantoor in ISS gezet.

Recreantencompetitie Randmeren

Recreantencompetitie Randmeren bestaat uit 27 teams verdeeld over 1 damespoule en 3 mixedpoules op sterkte. De teams spelen ca. 8 avonden per seizoen. De nummers 1 en 2 van de sterkste poules van elke categorie mogen, als ze dat willen, naar het kwalificatietoernooi in speelgebied Nieuw Gelre. De planning wordt verzorgd door het Regiokantoor, maar de competitie staat niet in ISS.

Een van de vrijwillige competitieleiders organiseert aan het einde van het seizoen een kwalificatietoernooi om te bepalen welke 2 dames-, heren- en mixed teams naar het NRK mogen.

De regio Oost is verdeeld in diverse speelgebieden:

Domeinnaam recreatievolleybal.nl is te koop. Heeft U interesse neem contact met mij op via info@haanderik.nl

Haanderik.nl voor aanvulling van Uw postzegelverzameling en gebruikte CD, DVD en BluRay
sponsor van recreatievolleybal.nl