Mededelingen speelgebied Utrecht.

Print Friendly, PDF & Email

6 mei 2020
Dit zal de laatste mededeling zijn voor het speelgebied Utrecht. Vanaf nu zullen alle gegevens over het speelgebied Utrecht gaan via e-mail van het wedstrijdsecretariaat RVSU naar jullie recreantencontactpersoon en de Nevobo app. Hier zullen alle speeldata, speeltijden, speellocatie en de uitslagen met de standen te zien zijn.
Mij rest nu alleen om jullie hartelijk te danken voor de steun en support die ik van jullie heb mogen ontvangen. Na 20 jaar zal de website www.recreatievolleybal.nl verdwijnen. Ook ik zal mijn werkzaamheden voor de Nevobo na 33 jaar stopzetten. In april had dit feestelijk moeten gebeuren samen met de festiviteiten naar aanleiding van het 40 jarig bestaan van recreatievolleybal in het speelgebied Utrecht. Maar helaas is dit door de huidige corona crisis niet door kunnen gaan. Ik heb het een hele eer gevonden dat ik, 33 jaar lang, dit voor jullie heb mogen doen.
Ik wil jullie allemaal een hele goede gezondheid toewensen. Pas goed op je zelf en vooral ook voor je medesporters/sters.

Met vriendelijke sportgroet Joop Tersteeg

Promotie/degradatie seizoen 2019/2020 en inschrijving voor seizoen 2020/2021

Goedendag,
Op 29 maart jl. heeft de Nevobo naar buiten gebracht hoe ze in het competitievolleybal omgaan met het vervroegde seizoenseinde wegens de gevolgen van het coronavirus. Dit is hier terug te lezen. Recreatievolleybal Utrecht probeert hier zo goed als mogelijk bij aan te sluiten en hieronder leggen we uit wat dat betekent.

Kampioenen
Er worden (net als bij de competitie) geen kampioen uitgeroepen voor het seizoen 2019-2020.

Nationale Recreanten Kampioenschap
Het Nationale Recreanten Kampioenschap van dit seizoen is door Nevobo afgelast. Enerzijds speelt daarin de onzekerheid mee wanneer we weer mogen volleyballen en anderzijds zijn er dit jaar geen formele kampioenen uitgeroepen.

Eindstand
De eindstand is (net als bij de competitie) bepaald middels het wedstrijdquotiënt (= behaalde punten / aantal gespeelde wedstrijden). Gevolg daarvan is dat de tussenstand na vier speelronden (alle poules behalve Mixed Poule A) of vijf speelronden (Mixed Poule A) wordt aangemerkt als de eindstand voor seizoen 2019-2020. Dit zijn de standen zoals die nu ook zichtbaar zijn op recreatievolleybal.nl.

Promotie en degradatie
Omdat we bij recreanten een afwijkende promotie- en degradatieregeling hebben, proberen we zo goed als mogelijk aan te sluiten bij het besluit over het competitievolleybal. Op basis van de eindstand, zoals uitgelegd in de vorige alinea, zal het volgende gebeuren:
o             Alle nummers 1 (behalve in poule A) promoveren naar een hogere poule.
o             Alle nummers laatst degraderen naar een lagere poule.

Voor de rest vindt promotie en degradatie plaats op basis van wederzijdse vrijwilligheid. Oftewel:
o             Teams die 2e of lager zijn geëindigd, kunnen zich kandidaat stellen voor promotie naar een hogere poule.
o             Teams die op een na laatste zijn geëindigd of hoger kunnen zich kandidaat stellen voor degradatie naar een lagere poule.
o             Deze kandidaatstelling vindt plaats via de aanmeldformulieren voor teams die elk jaar door de recreantencoördinator/commissie van de deelnemende verenigingen wordt ingevuld.

Deze kandidaatstelling wordt dan op de volgende manier behandelt:
o             Verzoeken tot vrijwillige promotie dan wel degradatie worden ingewilligd op basis van de volgorde van de eindstand.
o             Voorbeeld promotie: als zowel de nummer 2 als nummer 3 zich vrijwillig kandidaat stellen voor promotie, dan zal de nummer 2 het eerste recht hebben en de nummer 3 het tweede recht.
o             Voorbeeld degradatie: als zowel de nummer 11 als 12 zich vrijwillig kandidaat stellen voor degradatie, dan zal de nummer 12 het eerste recht hebben en de nummer 11 het tweede recht.
o             Verzoeken kunnen alleen ingewilligd worden als in de gewenste poule een plekje vrij komt. Dat kan dus door vrijwilligheid, maar ook door het terugtrekken van een team of de noodzaak om een poule uit te breiden of in te krimpen. Dit laatste punt is afhankelijk van het aantal teams dat zich aanmeldt voor het nieuwe seizoen.
o             Een recreantenpoule moet altijd bestaan uit 13, 15 of 16 teams. Mocht er een situatie ontstaan waarbij dit niet mogelijk is, behouden we het recht om een extra team verplicht te laten promoveren dan wel degraderen. Dit zullen we pas als laatste redmiddel inzetten en we gaan er vanuit dat dit niet nodig is.

Aanmeldformulieren
De aanmeldformulieren voor het nieuwe seizoen staan inmiddels klaar. We vragen de recreantencoördinator deze uiterlijk 31 mei 2020 ingevuld te verzenden aan Nevobo. Op het aanmeldformulier voor teams kan dus ook aangeven worden welke teams voor vrijwillige promotie dan wel degradatie in aanmerking willen komen.
o             Aanmeldformulier teams: klik hier.
o             Aanmeldformulier zalen: klik hier.

Nieuw seizoen
In het nieuwe seizoen gaan we gebruik maken van het DWF Digitaal Wedstrijd Formulier via de Nevobo app Mijn Volleybal. Dit willen we graag introduceren en nader uitleggen op een start bijeenkomst met de contactpersonen van de verenigingen aan het begin van het seizoen.
Zo kunt u kennis maken met de gezichten achter Recreatievolleybal en er zal ook aandacht zijn voor het 40 jarig jubileum van Recreatievolleybal en het afscheid van Joop Tersteeg. Nadere informatie hierover volgt uiteraard nog.
De website recreatievolleybal.nl zal dus ook komen te vervallen en alle informatie over standen, uitslagen en te spelen wedstrijden is dan terug te vinden in de app.
Voor vragen, opmerkingen, tips e.d. kunt u uiteraard altijd bij ons terecht via het bekende emailadres: wedstrijdsecretariaatrvsu@outlook.com.

Tot slot
Er zullen altijd teams teleurgesteld zijn, maar we vragen in deze uitzonderlijke situatie jullie begrip voor de keuzes die gemaakt zijn. Wij menen op deze wijze het beste recht te doen aan de huidige situatie en het besluit van de Nevobo.

We kijken uit naar een nieuwe seizoen Recreatievolleybal Utrecht!

Met vriendelijke groet,
Recreatievolleybal Speelgebied Utrecht
Jolanda Balk, David Veenendaal & Thomas Boer

Aanbevelingen omtrent het Coronavirus

12 maart 2020 ALLE VOLLEYBALWEDSTRIJDEN, TOERNOOIEN en TRAININGEN ZIJN TOT 1 APRIL AFGELAST.
Wat er verder gaat gebeuren is afhankelijk van de dan geldige situatie. Hou de mededelingen in de gaten.

In de afgelopen week heeft het coronavirus ook Nederland bereikt. De Nevobo en daarmee wij als wedstrijdsecretariaat Speelgebied Utrecht, volgen de landelijke richtlijnen van RIVM/GGD.

Op de website van RIVM staan alle vragen en antwoorden over o.a. het virus, wat te doen en de gebieden waar besmettingen zijn geconstateerd.
Advies: geen handen schudden, high fives en basishygiëne

We adviseren om handcontact zoveel mogelijk te vermijden, waaronder het handen schudden voorafgaand en na afloop van de wedstrijden voorlopig achterwege te laten. Wens op een andere manier de tegenstander en officials een prettige wedstrijd. Datzelfde geldt voor het bedanken na afloop.

Probeer verder zoveel mogelijk de hygiënemaatregelen in acht te nemen. Gebruik eigen spullen. Denk aan bidon/scheidsrechtersfluitje etc.

Basishygiëne
We raden sporters en publiek aan extra te letten op de basis hygiëne. De belangrijkste maatregelen die mensen kunnen nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn heel simpel. Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen.

Het zijn:
   Was je handen regelmatig
    Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
    Gebruik papieren zakdoekjes

Meer informatie lees je op de site van de Nevobo en het RIVM.

In augustus 2020 zal deze website www.recreatievolleybal.nl stoppen met het weergeven van informatie over recreatief volleybal in Nederland. De domeinnaam recreatievolleybal.nl is dan te koop. Heeft U interesse laat het mij weten via info@haanderik.nl

Alle gegevens over de recreanten toernooien competitie van het speelgebied Utrecht zullen overgezet worden naar de website van de Nevobo. Wanneer deze daar zichtbaar zijn is nog niet bekend. Hou de mededelingen in de gaten.

11 maart 2020
Helaas is de sporthal Helsdingen in Vianen NIET beschikbaar op 21 maart. Hierdoor zal het toernooi voor de mixed D poule verplaatst gaan worden naar de sporthal Noort Syde te Oudewater. Ook op 21 maart aanvang 10:00 uur. De volleybalvereniging Jupiter heeft zich bereid gevonden om dit toernooi voor de mixed D poule bij hun te gaan organiseren. Onze hartelijke dank daarvoor.

24 februari 2020
De uitslagen van het toernooi 22 februari in Maarssen staan op de site.
Op deze zaterdag is aan de wedstrijdtafel een knuffel/mascotte afgegeven die bij een eerder toernooi is blijven liggen. Het is een ijsbeertje met een blauw truitje met de tekst I love Lapland.  Wellicht idee om dit bij de mededelingen te vermelden. Als iemand deze knuffel mist neem dan contact op met VOC Maarssen of vul het contactformulier in.

15 januari 2020
Na het toernooi van 11 januari in IJsselstein is er een spelerskaart niet terug gekomen. Het gaat om de spelerskaart van Patricia Zijm. Zij speelt bij VV Vrijstad dames poule B en hebben s’middags in de IJsselhal gespeeld.
Kaart is al weer gevonden !!!!!!!!

29 november 2019
Alle wedstrijdprogramma’s voor de derde ronde staan nu op de website.
Nogmaals controleer na elke gespeelde wedstrijd dat de uitslag goed op het scheidsrechtersbriefje is ingevuld!

22 november 2019
Er komen helaas weer te veel klachten over verkeerd ingevulde uitslagen op het scheidsrechtersbriefje. Allereerst is natuurlijk de teller hiervoor verantwoordelijk maar ook de teams zelf.
Controleer na elke gespeelde wedstrijd zelf dat het scheidsrechtersbriefje goed is ingevuld.
Dit scheelt ons enorm veel werk om dit eventueel te moeten aanpassen.

14 november 2019
VV Boni heeft een heren team aangemeld voor de heren poule C. Zij spelen de volgende 4 toernooien gewoon mee voor de punten. Veel succes gewenst heren VV Boni en bedankt.

20 oktober 2019
De wedstrijdprogramma’s voor november staan (bijna allemaal) op de site. De uitslagen van de eerste toernooien komen binnenkort ook op de site te staan.
Voor de heren C poule kan zich nog steeds een team aanmelden. Er zijn geen kosten aan verbonden.

22 september 2019
De eerste toernooien van dit nieuwe seizoen zijn gespeeld. De Mixed C poule, de Heren A en B poule hebben hun eerste toernooi ronde gespeeld in sporthal IJsselhal te IJsselstein. De organiserende vereniging was Vives. De standen zijn bijgewerkt.

19 september 2019
De wedstrijdprogramma’s voor oktober staan nu ook op de site. Er kan zich nog steeds een heren team aanmelden voor de C poule. Neem contact op via het contactformulier.

7 september 2019
De veranderingen door het terug trekken van een dames team uit de C poule en een mixed team uit de D poule staan nu op de site. Kijk zelf of dit voor jouw team gevolgen heeft.

6 september 2019
Helaas hebben twee teams zich kort voor het begin van deze recreanten toernooien competitie terug getrokken. Het gaat om een damesteam in de C poule en een mixed team uit de D poule. Deze poules gaan nu van 16 teams naar 15 teams. Dit betekend dat de reeds gemaakte toernooischema’s aangepast moeten worden. Helaas het is niet anders. De wedstrijdprogramma’s voor 21 en 28 september staan nu op de site.

30 augustus 2019
Allereerst wil ik bij deze Jolanda en Danny bedanken voor de wijze waarop zij voor dit nieuwe seizoen de planning in elkaar hebben gezet. Het is een behoorlijke klus geweest mede door de vele veranderingen die moesten plaatsvinden. Ook nu weer zijn er een flink aantal aanpassingen noodzakelijk geweest daar de opgegeven zaalruimte in Cothen toch niet beschikbaar bleek te zijn. Een heel vervelende zaak waar wij als organisatoren helaas niets aan kunnen doen. Kijk zelf maar bij de toernooischema’s en wedstrijdschema’s of er voor jouw team een wijziging is geweest. De meeste wijzigingen hebben plaats gevonden bij de Heren B en Dames B poule. Bij de Heren A zijn enkele kleine aanpassingen gedaan.

18 augustus 2019
Helaas zijn er weer een aantal aanpassingen bij de dames B poule. Dit betreft alleen de laatste drie toernooien. Er is nu wel een betere verdeling gekomen.

16 augustus 2019
Er zijn een aantal wijzigingen doorgevoerd in de wedstrijdprogramma’s. Vooral bij de dames zijn er meerdere aanpassingen gedaan. Kijk zelf goed wat er veranderd is.
Er kan zich nog steeds een heren team aanmelden voor de C poule.

2 augustus 2019
Alle poule indelingen, toernooischema’s, en wedstrijdschema’s staan nu voor alle poules op de site. Er kan zich nog steeds een heren team voor de C poule aanmelden. Doe dit via het onderstaande contactformulier.

1 juli 2019
VC Houten uit de C poule heren heeft zich terug getrokken. Voor een juiste poule indeling zijn wij nu op zoek naar een heren team die in de C poule zou willen meespelen. Gaarne reageren via het contactformulier.

26 juni 2019
De voorbereidingen voor het seizoen 2019-2020 zijn weer opgestart. Binnenkort zal de poule indeling bekend zijn en op deze website vermeld worden. Daarna zal het concept toernooischema bekend gemaakt gaan worden. Hebben jullie daar op- en/of aanmerkingen over laat het ons zo spoedig mogelijk weten. Enkele kleine aanpassingen zullen nog mogelijk zijn.

17 april 2019
Alle eindtoernooien zijn gespeeld. De kampioenen zijn bekend en ook de teams die gaan promoveren en degraderen. Kijk zelf bij de standen en uitslagen. Deze zijn nu allemaal bijgewerkt.
Dit betekent tevens het einde van het seizoen 2018-2019.
De voorbereidingen voor het nieuwe seizoen zijn ook alweer opgestart. Jullie kunnen jullie teams weer opgeven en ook het beschikbaar stellen van zaalruimte voor het nieuwe seizoen 2019-2020 via deze link.
Na 32 jaar het wedstrijdsecretariaat van het speelgebied Utrecht te mogen voeren neem ik nu afscheid. Het aankomende seizoen zal ik, op de achtergrond, de twee nieuwe wedstrijdsecretarissen nog ondersteunen,. In april 2020 zal ik definitief afscheid nemen. Ook de Nevobo gaat een aantal taken overnemen. Als eerste het aanmelden van teams en het beschikbaar stellen van zaalruimte loopt het komende seizoen al via de Nevobo. In de loop van het seizoen 2020-2021 zullen ook alle andere gegevens, zoals de toernooischema’s, wedstrijdschema’s, wedstrijdprogramma’s, standen en uitslagen via de Nevobo website te zien zijn. Hierna stopt www.recreatievolleybal.nl dan met het publiceren van de gegevens van het speelgebied Utrecht.
De domeinnaam recreatievolleybal.nl zal te koop worden aangeboden aan de hoogst biedende. Interesse??? Neem hiervoor contact met mij op via het contact formulier.
Ik wens jullie een hele fijne vakantie en hopelijk zien we elkaar volgend seizoen weer in een van de sporthallen.

Contactformulier speelgebied Utrecht

    haanderik
    sponsor van recreatievolleybal.nl
    logo recreatievolleybal.nl
    een andere kijk op volleybal