RecVol Rivierenland – Maas en Waal

Print Friendly, PDF & Email

RECVOL Rivierenland in vogelvlucht Recreatief volleybal met plezier !

RecVol Rivierenland – Maas en Waal. Een prachtige mogelijkheid voor volleyballers die prettig recreatief willen sporten!

RecVol Rivierenland - Maas en Waal

klik hier voor de website van RecVol

Volleybal wordt al sinds jaar en dag gespeeld in NEVOBO-verband. Niet voor niets behoort deze bond tot één van de grotere sportbonden van ons land. De bondscompetitie richt zich, en dat is begrijpelijk, op de grote groep van sporters, die bewust gekozen hebben voor het spelen van volleybal in competitieverband, meestal op zaterdag.
Maar daarnaast bestaat er nog een grote groep van recreanten, die, omdat volleybal voor hun een aantrekkelijk spelletje blijft, op een recreatieve manier, op een doordeweekse dag de sport willen blijven beoefenen. Het gaat daarbij om de groep mensen, die wel aan lichaamsbeweging in groepsverband wil doen, maar duidelijk minder verplichtingen wil hebben en zeker niet in het weekend.
Ook willen sommige NEVOBO-volleyballers stoppen, maar de sport nog niet vaarwel zeggen. Voor deze groepen is bijna dertig jaar geleden de vereniging RECVOL Rivierenland opgericht.

Geschiedenis Maas en Waal competitie.

Op 7 januari 1980 werd in Maas en Waal de eerste wedstrijd gespeeld van de “wilde” Maas en Waalse recreantenvolleybalbond. Een organisatie die vele honderden sporters nog altijd een leuke gezellige competitie bezorgt.

Hoe is het allemaal begonnen?

Er werd in Maas en Waal bij verschillende verenigingen wel recreatief gevolleybald, maar niet in competitie verband. Omdat een wedstrijd spelen nu eenmaal leuker is dan alleen maar trainen hebben Gusta van Oosteren en Mari Vissers verschillende verenigingen en clubjes benaderd om te kijken of er interesse was voor een competitie. De reactie was heel positief.  Er was een groep uit Puiflijk en de volleybal – verenigingen Isala uit Beneden-Leeuwen Blok’69 uit Afferden, Vios uit Deest en The Weekenders uit  Winssen hadden  recreanten.  In Nijmegen bestond wel een officiële NeVoBo recreanten competitie : op één avond in de week met alle teams de wedstrijden spelen. Maar wij wilden liever in onze eigen zalen spelen , ook al waren die niet altijd NeVoBo goedgekeurd. En liefst zonder extra kosten. Dat idee sloeg prima aan. Dus zij we in 1979 aan het organiseren geslagen en in januari 1980 gestart met een halve competitie. De aarzelende stap met welgesteld 6 deelnemende teams was het begin van een bloeiende competitie met nu 50 wel 60 teams. Het is dan ook een ijzersterke formule . Op de avonden waarop je normaal traint speel je de thuis wedstrijden. En voor de uitduels  ga je bij de tegenstander in hun trainingstijd op bezoek. Ook meestal in hun trainingstijd dus geen extra kosten. Momenteel zijn er 52 deelnemende teams : 32 Dames teams op drie niveaus en 20 heren teams op twee niveaus. Dit jaar nemen er twee heren teams deel aan de top klasse in samenwerking met Recvol. Van Weurt tot Dreumel doen er zo’n kleine vijfhonderd recreatieve volleyballers mee aan deze gezellige en spannende  competitie.

Klik hier voor de website www.RecVol.nl