Recreatievolleybal Nevobo

Print Friendly, PDF & Email
logo nevobo recreatievolleybalRecreatievolleybal wordt ongeveer door een kwart van de leden van de Nederlandse Volleybal Bond gespeelt.

Recreatievolleybal kan in verschillende (competitie) vormen gespeeld worden. Zo zijn er competities met uit- en thuiswedstrijden en competities die gespeeld worden in één sporthal. Ook de opzet van de wedstrijden verschilt: je kunt spelen in een laddercompetitie met een vaste speelavond, in toernooivorm op een vaste speelavond of in een poule op een zaterdag of zondag. Het grote voordeel is dat je als recreant zelf kunt kiezen welke (competitie)vorm voor jou het meest geschikt is.Daarnaast mogen, in de diverse regio’s, de recreantenteams ook meedoen met de Regio bekercompetitie.

Het is een misvatting dat recreantenvolleybal van een laag niveau is. Binnen het recreatievolleybal kan iedereen op zijn eigen niveau terecht. Als je recreatief wilt gaan volleyballen, heb je verschillende mogelijkheden. Check bij de vereniging in jouw buurt of zij die mogelijkheid bieden. Hier is een goede link.

logo recreatie westlogo Nevobo regio Noordlogo recreatie oostlogo recreatie Zuid

 

 

 

 

Er zijn 4 Regio’s.  Regio West, Regio Noord, Regio Oost en Regio Zuid.  Alleen in de Regio Noord wordt geen recreatievolleybal aangeboden.

Aan het begin van het seizoen organiseert de NeVoBo het Nationale Recreanten Kampioenschap NRK. De teams worden afgevaardigd door de vier Regio’s. Kijk hier voor meer over het Nationale Recreanten Kampioenschap NRK